В оживените зали на Hyundai Motor се заражда една мечта – мечтата за автомобил, който да преобърне разбиранията за възможностите на електрическите коли. Тази мечта за EV Hyundai N е дело на екип, ръководен от визионери като Алберт Бирман, изпълнителен технически съветник на групата Hyundai Motor.

Бирман и екип от N подразделението на марката си представят автомобил, който не само използва най-новите технологии. Това e повече от проект – това e страст, която подхранва желанието да се създаде нещо необикновенно.

С развитието на мечтата става ясно, че превръщането на IONIQ 5 N в реалност изисква повече от просто вдъхновение – изисква и безпрецедентно ниво на международно сътрудничество. Това e проект, който да обедини екипи от Европа и Южна Корея. Инженери, дизайнери и експерти, които никога преди не са работили заедно, са обединени от обща цел.

Какво е необходимо, за да се разработи спортен електрически автомобил, който да се справя отлично както на пътя, така и на състезателната писта? Отговорът се крие във внимателното съчетание на прецизното инженерство, високите технологии и ангажимента към производителността. Разработването на Hyundai N се съсредоточава върху оптимизирането на ключови елементи като аеродинамика, окачване и задвижване, за да се осигури плавен преход между ежедневна употреба и висока производителност.

Научете повече от Тайрон Джонсън – управляващ директор на Технически център Hyundai в Европа.