Hyundai Motor събра 8 награди с 3 модела на 2022 Carbuyer Best Car Awards и 2021 News UK Motor Awards. Отличията включват изцяло новия Hyundai TUCSON, обявен от Carbuyer за “Автомобил на годината”. В допълнение към престижната титла, TUCSON е признат и за “Най-добър семеен автомобил” и “Най-добър хибриден автомобил”.

Редица иновации и акценти допринесоха за това Hyundai TUCSON да спечели три титли. Компактният SUV се предлага с най-широката гама от електрифицирани двигатели в своя сегмент, включително Hybrid, Plug-in Hybrid и 48V Mild-Hybrid. TUCSON се отличава със своя параметричен и смел дизайн и безпроблемно съчетава динамика и ефективност. Освен това най-добрите в класа си функции за безопасност на TUCSON, като автономна аварийна спирачка (FCA) и асистент за предотвратяване на сблъсък с обекти в сляпата зона (BCA), поддържат увлекателното му шофиране.

“Многократен носител на награди, Hyundai TUCSON е както най-добрият семеен автомобил на Carbuyer, така и най-добрият ни хибриден автомобил за 2022 г.”, каза Ричард Инграм, редактор в Carbuyer. “Прекрасен за шофиране, практичен и удобен, но и изгоден за управление благодарение на хибридните си задвижвания. Новият TUCSON е просто най-добрият нов автомобил, който сме карали през цялата година – което го прави естественият победител в категорията “Автомобил на годината на Carbuyer”.

Наградите на Carbuyer за 2022 г. също отличиха Hyundai i20 N като “Най -добър хотхеч”, а изцяло електрическият Hyundai IONIQ 5 като “Най-добър служебен автомобил” и “Най-добър семеен електрически автомобил”.

Британските автомобилни журналисти гласуваха

На 2021 News UK Motor Awards IONIQ 5 спечели и титлите “Най-добре проектиран автомобил на годината” – надминавайки Aston Martin V12 Speedster и Maserati MC20 – и “Автомобилни иновации на годината” – благодарение на Premium Relaxation Seats и технологията Vehicle-to-Load (V2L).

“Външният дизайн на IONIQ 5 привлича вниманието ви веднага, но иновацията вътре е това, което наистина впечатлява. Много автомобилни производители говорят за създаване на “интериори предоставящи комфорта на хола у дома” в новите си автомобили, но Hyundai е първият, който наистина изобрети тази концепция в сериен автомобил, със супер удобни седалки, които позволяват отпускане от следващо ниво по време на почивки от шофиране. А технологията Vehicle-to-Load превръща IONIQ 5 във външна батерия на колела, която отваря всякакви възможности за активност на открито, от зареждане на електически велосипеди до захранване на светлини и уреди по време на къмпинг. И двете са иновации, които други производители на автомобили ще последват в близко бъдеще“, каза Уил Дрон, редактор на Driving.co.uk.