Hyundai продължава своята печеливша серия на Световните автомобилни награди с IONIQ 5 N, обявен за World Performance Car за 2024 г. Това е четвъртата голяма победа на гамата Hyundai IONIQ 5 на World Car Awards през последните три години. Днешната победа затвърждава позицията на IONIQ 5 N като лидер на пазара, тъй като той продължава да изпреварва EV съперниците с изключителната си високопроизводителна технология.

World Car Awards обявиха победителите на церемония по време на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк през 2024 г. (NYIAS). Многобройните номинации на Hyundai Motor отразяват растящия му авторитет на глобалната сцена и надграждат миналия му успех на Световните автомобилни награди. IONIQ 5 и IONIQ 6 на марката постигнаха тройни победи през 2022 и 2023 г. в категориите Световен автомобил, Световен електрически автомобил и Световен автомобилен дизайн.

Представен през юли 2023 г. като първият EV на Hyundai N, IONIQ 5 N представлява нов сегмент от високопроизводителни EV, фокусирани върху водача. Той съчетава стандартната електрическа глобална модулна платформа (E-GMP) на IONIQ 5 с технологиите на N, създадени в моторните спортове, и използва опита на N от електрифицираните Rolling Labs, за да увеличи максимално високопроизводителните възможности на EV. IONIQ 5 N е отлично оценен от медиите като “революционен”, “променящ играта” и “еталон” за високопроизводителни електромобили. IONIQ 5 N също спечели наградата за автомобил на годината за 2023 г. на Top Gear и постави най-бързото време за обиколка на електрически SUV на Nürburgring Nordschleife от немската Sport Auto.

“IONIQ 5 N представлява повратен момент за Hyundai N и нашата стратегия за електрификация. Комбинирайки нашата платформа E-GMP с експертизата на N в моторните спортове, ние създадохме новаторски високопроизводителен EV, който поставя нов стандарти в индустрията“, каза Тил Вартенберг, вицепрезидент и ръководител на N Brand & Motorsport в Hyundai Motor Company.

Продължете към продуктовата страница, където ще намерите пълна информация за модела.