Hyundai обяви новия i20 N Line. С освежен дизайн както отвътре, така и отвън, i20 N Line има за цел да подобри изживяването при шофиране със своя елегантен и модерен външен вид. Спортната линия на модела i20 влиза в производство през април тази година.

Новият Hyundai i20 N Line може да се похвали с нови 17″ алуминиеви джанти и актуализирана предна радиаторна решетка. Специфичните за N Line дизайнерски елементи на броните добавят отличителен щрих към външния вид на автомобила. Този модел предлага избор от девет цвята на купето, включително четири нови опции: Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Vibrant Blue Pearl и Lucid Lime Metallic.

В интериора веднага се забелязва добавянето на многоцветнo амбиентно осветление, създаващо динамична атмосфера, която допълва спортния характер на автомобила. Освен това, за да се осигури оптимална видимост и удобство за пътниците, интериорът е оборудван с LED светлини.

Купето притежава атмосфера, вдъхновена от моторните спортове, с акценти в поразително червено и метални покрития. Ексклузивният N Line волан с перфорирана кожа и червени шевове подобрява както динамичната естетика, така и захвата на водача. В допълнение е специално проектираният скоростен лост, включващ луксозни кожени елементи, смели червени акценти и изпъкващото лого N – визуалният център в купето. Спортните педали, които са проектирани, за да не се пързаля крака на водача и контрастните шевове в целия интериор фино подчертават духа на N Line автомобил, а спортните седалки с достатъчно опора за врата и странични възглавници осигуряват както контрол, така и комфорт по време на шофиране.

i20 N Line дава приоритет на стила, без да компрометира безопасността и свързаността, като предоставя цялостен пакет за безопасност с първокласни функции за свързване, включително асистент за избягване на челен сблъсък (FCA) и асистент за следване на лентата (LFA) за повишена безопасност. Допълнителни системи за безопасност като асистент за паркиране (PA) и асистент за избягване на сблъсък в мъртва зона (BCA) предлагат допълнителна увереност. Базираният на навигация интелигентен круиз контрол (NSCC) регулира скоростта за по-безопасно шофиране по магистрала.

В България моделът се очаква през втората половина на 2024 година.