Днес (30.04) своя световен дебют, в рамките на изложението за товарни автомобили в Бирмингам, Великобритания, прави Toyota PROACE CITY.

Новият товарен ван ще се присъедини към компактния ван Proace и пикапа Hilux, за да осигури още по-силни позиции на Toyota на европейския пазар на лекотоварни автомобили, където продажбите на компактни товарни ванове са приблизително около 35% от общия брой продажби.

Гамата на PROACE CITY отговаря на широк спектър от потребности на бизнеса с различни конфигурации по отношение на полезен товар и седалки и опции за задвижване.

Компактният ван се предлага в две дължини – къса база от 4,4 метра и дълга от 4,7 метра. И двете могат да бъдат поръчани с три места отпред, както и като товарни или остъклени бусове; дългата база се предлага и с голяма кабина. Пътническата версия e достъпна с пет или седем места както при къса, така и при дълга база.

Размерите и окомплектовките осигуряват на PROACE CITY отлична товароносимост, с максимален обем за товари от 3,3 куб.м (къса база) до 4,3 куб.м (дълга база с опция Smart Cargo). Добавянето на опционалната система Smart Cargo осигурява най-добрата за класа дължина за товари от 3,1 м при късата базата и 3,4 м при дългата, докато максималният полезен товар на PROACE CITY е 1 тон, друга върхова за класа стойност (и при двата варианта). За тези, които трябва да превозват още по-големи или по-тежки товари, бусът може да тегли ремаркета със спирачки до 1,5 тона. Могат да се поръчат асиметрични задни врати (остъклени или неостъклени) или задна врата с панти на покрива.

Гамата от бензинови и дизелови двигатели предлага мощност от 75 до 130 к.с. по DIN и избор между 5- или 6-степенни ръчни трансмисии или 8-степенна автоматична.

Гамата на PROACE CITY отговаря напълно на изискванията на бизнеса и клиентите на флотилии в сегмента по отношение на възможностите, гъвкавостта, динамичните качества и ефективността, като гарантира, че може да реализира потенциала си за засилване на позициите на Toyota на пазара на лекотоварни автомобили.