Главният инженер на Toyota 86 и Supra – Тацуя Тада споделя плановете на японския производител за бъдещето. В едно свое интервю той дава информация за това, че е започната работа върху GRMN версия на Supra.

Според неговите планове, стандартната Supra трябва да влезне в продажба през 2019г. Що се отнася до GRMN версията, Тада казва: “Бих искал да видя нещо подобно в крайна сметка. Ние се готвим за това”.

Освен това Тацуя Тада потвърждава, че Supra и следващото поколение BMW Z4 ще споделят едни и същи двигател и трансмисия. Въпреки това, той напълно отрича факта те да притежават сходство в начина на шофиране. “И двете коли имат напълно различно окачване.”

Supra ще бъде доста високотехнологична машина. Една от нейните функционалности например е, че приложение ще позволява на шофьорите да закарат автомобила си до пистата и след това да сравнят времената, които постигат за затваряне на обиколката срещу това, което би могъл да постигне новият победител в „24-те часа на Льо Ман“ Фернандо Алонсо. Това е нещо подобно като сравнението с “призрачна кола” в Gran Turismo, но в реалния свят.

Монтажните данни сочат, че при пускането си в продажба Supra ще бъде оборудвана с 3.0-литров турбокомпресор, произвеждащ 335 конски сили (250 киловата) и въртящ момент от 500 Нм. Според последните слухове американската спецификация на Supra ще струва 63,500$, а тежестта на купето е 1,497 килограма.