По време на автомобилното изложение в Детройт Toyota официално представи новото поколение на спортното купе Supra. Моделът получава два двигателя по избор – 2-литровият турбоагрегат с мощност 197 к.с. или 258 к.с. ще бъде базов, а 6-цилиндровият турбомотор с 300 к.с. ще бъде флагмански. И двата мотора работят в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия, а задвижването е само задно. Новата Supra е най-бързият производствен автомобил с марка Toyota до момента – ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4,1 секунди.

Петото поколение на Supra е с дължина 4381 мм, широчина 1854 мм, височина 1293 мм, а разстоянието между двете оси е 2469 мм. По този начин спортното купе е с 2 мм по-дълго от Porsche 718 Boxster и с 60 повече от BMW Z4, но пък е със 101 мм по-късо от Jaguar F-Type.

Новата Supra е снабдена с активен заден диференциал с възможност за 100-процентна блокировка, адаптивно окачване, ланч контрол и два режима за управление на електрониката – нормален и спортен. При втория се ограничава действието на системата за стабилизация и на тракшън контрола, а педалът на газта реагира по-бързо. Също така воланът се втвърдява, променят се и настройките на диференциала и скоростната кутия.

Спортният модел е оборудван с LED фарове, Head-up дисплей, мултимедийна система с 8,8-инчов дисплей, безкабелно зарядно за смартфон, аудио система JBL с 12 високоговорителя, спирачни апарати Brembo и 19-цолови джанти, обути с гуми Michelin Pilot Super Sport.