Lexus LF-1 Limitless Concept представен в Детройт

2018-03-22T10:35:33+00:0015 януари 2018|Концептуални модели|

Публичната премиера на наричания от Lexus “SUV без никакви ограничения” прототип LF-1 Limitless се състоя днес на автомобилното изложение в Детройт. С течение на времето този модел може да смени в моделната гама на японската марка големия SUV LX, който е в производство повече от 20 години.

Подобно на името си, възможностите за задвижванe на автомобила са неограничени. Концепцията LF-1 може да бъде задвижвана от бензинов двигател, хибриден, plug-in или дори да бъде изцяо електрическа. До 2025 г. всеки модел на Lexus ще има и електрически вариант.

Ако дизайнът на концепцията изглежда “остър”, то това отчасти се дължи на подхода, който Lexus нарича “molten katana” – появата на японски меч под автомобилна форма. Предната решетка при LF-1 Limitless e с триизмерен дизайн. Концепцията включва специални дръжки на вратите, които разкриват логото на Lexus. Oсвен това LF-1 Limitless е оборудван с 22-цолови колела и спойлер на покрива, разделен по средата. Огледалата за задно виждане са премахнати от вратите, а назад шофьорът може да погледне в екрани, разположени в купето на автомобила.

Вътре в Limitless луксозния стил на Lexus продължава да се развива непрекъснато. Със своите метални акценти, оцветени в подобен нюанс като на екстериора, какао и бяла кожена тапицерия, както и редица други елементи, LF-1 има една основна целмаксимален комфорт за всеки пътник, придържайки се към японската традиция на „omotenashi“ или гостоприемство.

Leave A Comment