Пръв изглед на суперавтомобила Toyota GR Super Sport

2017-12-19T16:45:24+00:0019 декември 2017|Концептуални модели|

Toyota GR Super Sport е концептуален автомобил, чието вдъхновение идва от машините в световния шампионат за издръжливост (WEC). Прототипът е дело на Gazoo Racing. Основната идея на компанията е да покаже как технологиите от пистата са пренесени върху моделите за обществените пътища.

Ниската и широка каросерия в първия тийзър разкрива силует на суперавтомобил. Пропорциите на GR Super Sport Concept са не толкова екстремни, но сходни с тези на TS050. Централната „перка“ и антикрилото отзад например са много по-ниски в сравнение с тези на състезателния болид. Директно от моторспорта пък идва оформлението на калниците и на страничните части, служещи за отвеждане на свеж въздух към мотора отзад. Вратите вероятно ще бъдат закрепени директно върху предните колони на каросерията и ще са със същия отвор като този при TS050. Интериорът на GR Super Sport Concept също няма да се различава особено много от този на състезателния болид.

Автомобилът съчетава 2.4-литров V6 бензинов и електрически двигател, които задвижват четирите колела. Комбинираната му мощност наброява 987 конски сили. GR Super Sport Concept ще бъде представен през месец януари следващата година на автомобилния салон в Токио.

Leave A Comment