Toyota показа суперавтомобила GR Super Sport Concept

2018-01-12T16:29:26+00:0012 януари 2018|Концептуални модели|

На изложението в Токио бе представен хибридният суперавтомобил Toyota GR Super Sport Concept.

В сърцето му стои 2,4-литров V6 турбодвигател, работещ в комбинация с хибридната система Toyota Hybrid System-Racing (THS-R). Общата мощност наброява 1000 к.с. GR Super Sport Concept е оборудван с 18-цолови джанти с масивни гуми 330/710 R18. На мястото на задното стъкло при суперавтомобила са монтирани двата края на ауспусите. Вместо конвенционалните стъкла и страничните огледала, позволяващи на водача да види какво стои зад нея, концепцията има двойка камери и още две на предните калници, които изглеждат като плаващи във въздуха.

С масивен сплитер отпред и със също толкова голям дифузьор отзад, най-новата концепция на Toyota увеличава аеродинамичната ефективност, подобрена и от задното крило с пълна ширина. GR Super Sport изглежда сякаш е залепен на пътя и има някои от най-големите странични вентилационни отвори, които някога са виждани в автомобил, проектиран за обществени пътища.

Toyota не разкрива друга информация за GR Super Sport, както и дали концептуалният модел ще се превърне в серийно производство.

 

Leave A Comment