Фейслифт на Toyota Aygo e една от премиерите на Toyota по време на автомобилното изложение в Женева.

Започвайки от екстериора, моделът е оборудван с нова предна броня, която се отличава с отвори под обновените фарове. Toyota казва, че тази промяна трансформира X-образния преден край на автомобила в „по-мощен, триизмерен архитектурен елемент“. Aygo също е снабден и с нови задни светлини.

Два нови екстериорни цвята – Magenta (лилаво) и Blue (син), както и нови 15-цолови джанти са друга част от нововъведнията на Aygo. В салона е сменено осветлението, променен е и приборният панел. Интериорът на автомобила също разполага с нови цветове – Quartz Grey и Piano Black.

Моделът ще бъде достъпен в три нива на оборудване – най-ниско „ X”, средно „X-play” и най-високо „X-clusiv”. За средното ниво на оборудване са предвидени климатик и мултимедийна система със 7-инчов сензорен екран. Топ-нивото е оборудвано със специални джанти с двойни спици, кожени елементи в салона, навигация и система за безопасност Toyota Safety Sense.

Toyota ще предлага и две специални нива на оборудване – „X-cite” и„X-trend”.„X-cite” е снабден с двуцветна лилава схема и 15-цолови алуминиеви джанти с черно покритие. Вътре има цветови акценти от купето и специални седалки с лилави шевове. Aygo “X-trend” е проектиран в различна посока, тъй като има черен екстериор със синьо-зелени акценти и „спортни стикери“. Този стил продължава и в интериора на автомобила, който е с цветни детайли и кожени седалки.

Голямата новина обаче е оптимизираният 1.0-литров, 3-цилиндров двигател, който сега работи при по-висока степен на сгъстяване и използва нова горивна система. Моторът сега развива мощност от 72 к.с., а пиковият въртящ момент възлиза на 93 Нм. Японците обещават намалени нива на шум и вибрации, благодарение на нов балансиращ вал.

Все пак, въпреки подобренията, Aygo си остава далеч от по-големите автомобили по отношение на ускорението. От 0 до 100 км/ч се развиват за 13.8 секунди, а максималната скорост на движение е 160 км/ч. Далеч по-важен е разходът на гориво, който възлиза на 3.9 литра на 100 километра в смесен цикъл.