Tokyo Tower е втората по височина изкуствена конструкция в Япония с височина от 332,5 метра. Разположена е в Shiba Park. Идеята за структурата й е от Айфеловата кула – само от решетки. За да не се нарушават правилата за безопастност във въздушния транспорт, цветовете й са бял и оранжев.

Кулата е построена през 1958 г. и от откриването й са я посетили над 190 милиона души. Използва се предимно за комуникация и наблюдение. Основните източници на приходи са туризмът и лизингът на антената.

В основата на кулата се намира четириетажна сграда, известна като Foot Town. Изхождайки от там гостите могат да посетят две палуби за наблюдение. Главната обсерватория е двуетажна и се намира на 150 метра (490 фута) височина, докато по-малката специална обсерватория достига височина от 250 метра (820 фута).

На първия етаж на Foot Town е разположен аквариум-галерия, рецепция, ресторант с капацитет 400 човека, семеен магазин и магазин за сувенири. Вторият етаж е хранителна и търговска зона. В допълнение към петте самостоятелни ресторанта, заведенията за хранене на етажа се състоят от четири ресторанта.

На третия и четвъртия етаж има няколко туристически атракции. На третия етаж е музеят в Токио, който е в рекордите на Гинес. В него се намират къщи в реален размер, фигури, фотопана и сувенири, изобразяващи интересни записи. Кулата-музей с восъчи експонати е открита през 1970 година. Нейни експозиции са восъчни фигури, внесени от Лондон. На последния четвърти етаж се намира галерията. В нея се показват оптически илюзии, включително картини и други експонати.