След дълго затишие японските ски курорти се стягат и разширяват, за да привлекат ново поколение скиори по склоновете си. Ето едни от най-известните ски курорти в Япония, които не трябва да пропускате да посетите:

Наеба, Ниигата

Наеба е един от най-известните ски курорти на Япония, който миналата година привлече 1.35 млн. скиори. Внушителният Наеба Принс Хотел се намира в долния край на пистите.

Фуджи Рок Фестивал, Наеба, Ниигата

През лятото, популярният ски курорт Наеба служи за сцена на открито за тридневен музикален Фуджи Рок Фестивал. Тази година най-големите знаменитости бяха Франц Фердинанд от Шотландия, Ред Хот, Чили Пепърс и Дъ Строукс.

Гала Юзава, Ниигата

Гала Юзава е ски курорт, който е лесно достъпен от Токио. Нужни са само 77 минути с влака-куршум, за да стигнете до спирка Гала Юзава, която е открита с грижа за скиорите. Цялото пътешествие от Токио до склоновете може да завърши за 90 минути.

Апи Коген, Ивате

Преди създаването на курорта Апи Коген в края на 80-те години в Ивате, североизточният район на японския остров Хонсу не се славеше сред скиорите. Апи Коган се намира до национален парк Товада – Хачимантаи и разполага с писти, както за начинаещи, така и с дълги 3-4 мили склонове. В затишието между сезоните гостите могат да заменят ските с голф клубове в голф клуб Апи Коген, който разполага с 36 дупки.

Горещи извори, Гранд Деко, Фукушима

Ски курортът Гранд Деко разполага със седем ски писти, заобиколени от букови гори и предлага прекрасни гледки към връх Бандай и езерото Инаваширо. Гостите на хотел Гранд Деко могат да пробват и някои японски видове бани сред снега.

Нисеко Гранд Хирафу, Хоккайдо

Нисеко Гранд Хирафу е най-големият и най-известен от трите главни курорта в Нисеко на северния остров Хоккайдо. Скиорите могат да избират от 34 различни ски курса, като най-дългият от които е 4 мили. Бързото развитие и буйният нощен живот – тук има повече от 50 ресторанта и барове – направи областта известна на чуждестранните туристи, особено на австралийците.

Айс Хотел, Алфа Ризорт Томаму, Хоккайдо

Искате да разпуснете след цял ден ски? Тогава опитайте с Айс Хотел в Алфа Ризорт Томаму в Хоккайдо. Записването започва от 8 вечерта, а гостите могат да останат в наетите си спални чували до 7 часа на следващата сутрин. Ако се застуди много, гостите могат да се върнат в нормалните си хотелски стаи, за да се постоплят.

Айс Вилидж, Алфа Ризорт Томаму, Хоккайдо

Когато решат да си починат от ските, гостите на Алфа Ризорт Томаму могат да разпуснат в спа-центъра или да влязат в “селото от лед”. Персоналът на курорта го издига всяка година.