Hyundai IONIQ 6 – awaken your world

Електрически стриймлайнър

Елегантен и разпознаваем, новият IONIQ 6 задава линията на силуета в ерата на електрическата мобилност. Аеродинамичният му дизайн и уютен интериор са създадени, за да осигурят персонализирано и функционално пространство, което предефинира изживяването в автомобила.

Модела ви харесва? Оставете email и ще ви изпратим оферта.

  Ултрабързо зареждане и изключителен автономен пробег

  IONIQ 6 ще ви отведе още по-далече с по-бързо зареждане и по-елегантен стил. Съобразно нуждите си, можете да избирате между два размера на батерията, както и задвижване на задните или на всички колела. Иновативна 800-волтова акумулаторна система ви осигурява лукса и гъвкавостта на ултрабързото зареждане, за да прекарвате по-малко време закачени за зарядната станция и повече време на пътя.

  До 614 км пробег

  Благодарение на изключително ниския коефициент на съпротивление – само 0,21 и авангардната си електрическа задвижваща система, IONIQ 6 може да осигури пробег с едно зареждане до 614 км.

  Ултрабързо зареждане

  Иновативната 800-волтова акумулаторна система осигурява едно от най-бързите зареждания, възможни в наши дни като добавя 351 км пробег само за 15 минути!

  Удивително ускорение

  Пригответе се за звездна динамика. IONIQ 6 ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,1 секунди – във версията със задвижване на четирите колела и батерия 77,4 kWh.

  Изтънчен аеродинамичен силует

  Грациозният дизайн подчертава динамичната ефективност на този единствен по рода си електрически седан. Аеродинамично изваяната форма със семпли, но чувствени извивки, е вдъхновена от концептуалния електрически модел Prophecy.

  Ориентирано към човека от самото начало, вътрешното пространство на IONIQ 6 е разработено едновременно с външната форма. Този интегриран подход е нетрадиционен начин за проектиране на автомобил, но резултатът е изключителен: уютно купе, което позволява на пътниците свободно да се наслаждават на изживяването в автомобила. Удължаването отпред и отзад осигурява максимален простор в интериора и уникален аеродинамичен силует.

  Интериор, създаден с грижа

  Вдъхновена от концептуалния модел Prophecy, куполообразната кабина е проектирана да бъде удобна и практична – уютно място за уединение.

  Интуитивен контрол

  Ориентираният към потребителя интериор разполага с ергономично контролно табло – централно разположено, за да намали разсейването и да помогне за по-интуитивно шофиране.

  Интегрирани дисплеи

  Елегантното модулно табло разполага с два интегрирани дисплея: 12,3″ изцяло сензорен екран на информационно-развлекателната система и 12,3″ дигитален клъстер.

  Персонализирайте атмосферата в купето

  Създайте атмосфера, която отговаря на вашето настроение – изберете една от 6-те двуцветни теми, разработени от експерти по цветовете, за да помогнат на водачите и пътниците да се чувстват по-спокойни и по-удобно. Или изберете от 64 цвята, за да направите свои собствени настройки на светлината, за настроение.

  Нещо повече, режимът Speed Sync Lighting добавя емоция към шофирането, като променя яркостта на вътрешното осветление в зависимост от скоростта на автомобила.

  Speed sync lighting

  Почувствайте скоростта – интерактивното чувствително към скоростта осветление на предната врата променя яркостта си от 10% при 30 км/ч до 100% ри 100 км/ч.

  Идеалното място за ободряваща дрямка

  Насладете се на първокласен комфорт с две напълно разгъващи се с натискането на един бутон предни седалки за освежаваща почивка по време на зареждане.

  Изтегнете се

  Нашите дизайнери и инженери си сътрудничиха, за да оптимизират кабината и да увеличат максимално вътрешното пространство, така че да можете да шофирате и да полегнете в максимален комфорт.

  Устойчиви екологични материали

  Вдъхновен от природата и воден от нашия ангажимент за устойчивост, интериорът на IONIQ 6 използва екологични материали като рециклирани PET бутилки и риболовни мрежи, пластмасови влакна на растителна основа, екологично обработена с екстракти на растителна основа кожа и био боя с екстракти на растителна основа.

  Прозрачни елементи на таблото

  Цялостното усещане за простор и уникалност се подчертава от прозрачните акценти на таблото.

  Отделение за вещи във вратата

  Прозрачният материал на отделенията за вещи във вратите позволява на амбиентната светлина да преминава свободно през кабината, за уникален светлинен ефект.

  Централна конзола

  Металната декорация с вълнообразни мотиви в прозрачната рамка в долната част придава на конзолата високотехнологично излъчване и позволява на светлината да преминава през нея за допълнително амбиентно осветление.

  Централна конзола тип мост

  Централната конзола тип мост осигурява много удобно място за съхранение в колата. Плоската повърхност е идеална за поставяне на лаптоп или таблет или за водене на бележки и осигурява повече гъвкавост по време на път.

  Отваряем стъклен покрив

  Вземете глътка свеж въздух и вижте по-добре света около вас през големия стъклен покрив, който се отваря с натискането на един бутон.

  Врати без бутони

  За да подобрим цялостното усещане за простор, преместихме бутоните от предните врати към централната конзола, създавайки по-тънка врата. Това не само изглежда фантастично – то също така ви дава повече пространство за коленете, увеличавайки комфорта ви по време на шофиране.

  Плъзгаща се жабка

  Насладете се на лесния достъп. Жабката в стил чекмедже позволява лесно да достигнете до цялото съдържание – дори скритото отзад. Край на ровенето в жабката в търсене на изгубени химикалки и хартии.

  Открийте същността на рационализираната простота

  Изчистените, заоблени линии и рационализираният дизайн на IONIQ 6 излъчват елегантна простота. Аеродинамични и емоционални, широките извивки и плавните линии отдават почит на емблематичните стриймлайнъри от 20-те и 30-те години на миналия век – преосмислени от гледна точка на днешната устойчива мобилност.

  Елегантна ефективност

  Плавните линии на LED фаровете с параметрични пиксели са в хармония с елегантните въздухозаборници на предната броня и активните въздушни клапи за елегантен и динамичен вид отпред.

  Грациозен аеродинамичен силует

  Уникалната стриймлайнър типология на IONIQ 6 се характеризира с чисти и прости линии и аеродинамично изваян силует, проектиран, за да вълнува и осигурява оптимален пробег.

  Отличителна задна част с нисък профил

  Проектирана за аеродинамична ефективност, максимизираща пробега с едно зареждане, формата “патешка опашка” подсилва притискащата сила, а леката структура тип лодка на задната част намалява съпротивлението.

  Невероятна аеродинамика: ниско съпротивление = голям пробег

  В ерата на EV съпротивлението на въздуха е по-важно от всяка друга характеристика. С IONIQ 6 нашите инженери и дизайнери постигнаха нов стандарт: впечатляващо нисък коефициент на съпротивление от 0,21. Освен опростената си форма, IONIQ 6 разполага с широка гама от усъвършенствани аеродинамични решения, включително заден спойлер, предни активни въздушни клапи, въздушни завеси, аеродинамични престилки и дефлектори на колелата.

  Активни въздушни клапи

  Когато е затворена, активната въздушна клапа насочва въздушния поток към отвор и заедно с въздушната завеса и аеродинамична престилка на колелото подобряват аеродинамиката.

  Аеродинамична престилка на колелата

  Аеродинамичната престилка на колелата упражнява пасивен контрол на потока в предната част на колелото, като по този начин допълнително намалява въздушното съпротивление.

  Аеродинамична ефективност, създадена от суперкомпютър

  При моделирането на идеалната форма на спойлера и други високотехнологични аеродинамични решения е използван компютърен анализ на динамиката на флуидите.

  Ексклузивни алуминиеви джанти

  Оптимизираните за по-добра аеродинамика алуминиеви джанти придават ексклузивен електрически привкус и хармонизират красиво с елегантния профил. Можете да избирате от две възможности 18″ и 20″.

  Прозрачни акценти

  Подобни на стъкло прозрачни материали, подчертаващи елегантната визия на IONIQ 6, са използвани на задния спойлер, както и на дигиталните странични огледала и антената тип перка на акула.

  Нов дизайн на емблемата

  За да подчертае допълнително уникалността на IONIQ 6, емблемата Hyundai с обновен дизайн е поставена върху предната и задната част на автомобила.

  Прибиращи се дръжки на вратите

  Плавната и чувствена линия на страничния профил е подчертана от автоматично прибиращите се дръжки на вратите, които допринасят за изчистената визия и аеродинамиката.

  Заден спойлер, вдъхновен от крило

  Елипсовидният заден спойлер, вдъхновен от формата на крило, е изработен от прозрачни, наподобяващи стъкло материали, които подчертават неговия уникален светлинен подпис.

  Параметрични пиксели

  IONIQ 6 разполага с над 700 параметрични пиксела – характерен елемент от дизайна, който споделят всички автомобили IONIQ. Те могат да бъдат открити в LED фаровете и задните комбинирани светлини, както и в предните долни сензори, дигиталните странични огледала, рамките на въздуховодите и индикатора за безжично зареждане на смартфони на централната конзола.

  Интелигентна система за осветление
  Снабдена с матрична LED технология на фаровете и дневни светлини с параметрични пиксели, интелигентната система за осветяване отпред автоматично се адаптира към пътните ситуации, като увеличава максимално използването на дългите светлини без риск от заслепяване на водачите в насрещното движение.

  Задни LED светлини
  Характерните за IONIQ параметрични пиксели могат да бъдат открити в задните комбинирани светлини и високо монтирания стоп и създават завладяващо светлинно излъчване във всяка ситуация.

  Цветове

  Изберете от 11 екстериорни цвята, включително два с матово покритие.

  В зависимост от избрания цвят, декоративните лайстни се предлагат в цвят Medium Silver или полугланцов Black Metallic.

  Иновативно използване на екологично чисти материали

  В IONIQ 6 се използват устойчиви материали, включително боя от рециклиран пигмент от излезли от употреба гуми в облицовката и боя с пигмент от бамбуков въглен за каросерията. Интериорът включва екологично обработена кожа, текстил от рециклиран PET, био PET текстил, био боя от растителни масла и мокет от рециклирана риболовна мрежа. Иновативното използване на естествени материали допринася за устойчивостта на нашите производствени процеси, което прави IONIQ 6 по-малко зависим от продукти на основата на петрол.

  Отпадъците от океана се превръщат в стелки

  Ние подкрепяме неправителствената организация Healthy Seas при събирането на изоставени риболовни мрежи, които след това се рециклират в ECONYL – преработените найлонови влакна, използвани за изработката на стелките на IONIQ 6.

  Компоненти на растителна основа за седалки и мокети

  Седалките, облицовките и мокетите включват тъкани от рециклиран PET, както и биокомпоненти, извлечени от захарна тръстика и царевица. Кожата, използвана в седалките, е боядисана посредством екопроцес с ленено масло.

  Био боя и пигменти от бамбуков въглен

  В интериора на вратите е използвана био боя, извлечена от растителни масла, за лайстните – боя от рециклиран пигмент от излезли от употреба гуми, върху каросерията – боя с пигмент от бамбуков въглен.