Изцяло новият SUV SANTA FE дебютира на дигитална световна премиера с концепция “Open for More”. Фокусът на събитието е съществената трансформация на модела с акцент върху новата му широка задна врата.

За да отбележи наследството и емблематичното значение на марката SANTA FE, глобалното представяне и заснемането на световната премиера се състояха в красивия регион Санта Фе в Ню Мексико – вдъхновение за марката SANTA FE.

Петото поколение SANTA FE е по-атрактивен, готов за приключения, с водещо в класа си интериорно пространство, благодарение на по-дългото междуосие и по-широкият ъгъл на отваряне на задната врата. По-дългото междуосие води и до повече пространство за третия ред седалки.

Екстериорен дизайн: Присъствието на смелия SUV отразява нарастващата тенденция сред потребителите за повече време на открито

Ефективната, квадратна форма и дългото междуосие на новия модел помагат да се предаде мощно присъствие, докато здравият, но деликатно изработен външен дизайн, е много подходящ както за градски, така и за извънградски условия.

Предната част на изцяло новия SANTA FE прави силно първо впечатление благодарение на високия преден капак, H-образните фарове и рязко очертаните калници. Задните H-образните фарове и дизайнът на долната предна престилка черпят вдъхновение от емблемата на Hyundai, за да създадат смел и отличителен образ.

Погледнат отзад, новият модел SANTA FE се отличава с по-широката си задна врата и подсилва усещането за солидност, като същевременно създава и по-опростен вид. H-образните задни светлини са в унисон с предните, за да осигурят на изцяло новия SANTA FE отличително присъствие на пътя.

Интериорен дизайн: Хоризонталните и вертикалните елементи на дизайна прецизно предават солидния SUV характер

Изцяло новият интериор на SANTA FE е в унисон с екстериора, като подчертава хоризонтални и вертикални дизайнерски елементи и съответства на тона и настроението на екстериора. H-образен дизайн е приложен към арматурното табло и въздуховодите в купето, за да придаде усещане за открито пространство и да създаде уникален дизайнерски баланс.

Новият интериор се предлага с полезни функции за комфорт, като възможност за безжично зареждане за два смартфона, панорамен извит дисплей, който обхваща 12,3-инчовия цифров клъстер и информационно-развлекателната система, която подобрява видимостта на водача.

С по-дълго междуосие, изцяло новият SANTA FE предлага водещо в класа вътрешно пространство. Напълно сгъваемите седалки на втория и третия ред създават подобно на тераса пространство отзад с по-широко отворена задна врата, което позволява на потребителите да се наслаждават на живота на открито от автомобила.

В целия интериор на SANTA FE са използвани екологични материали за меки повърхности, като тапицерията, BCF постелки за кола и облегалки на седалки и покрития, като аварийна подложка, тапицерия на вратите и седалки. По-специално, седалките от изкуствена кожа са изработени от материали, които минимизират опасностите за човешкото здраве и са сертифицирани като клас 1 в Европа – безопасни за бебета до 3 години.

Използването на екологични материали продължава и при екстериора. Гланцовата черна боя, нанесена върху външната облицовка, използва рециклирани въглеродни материали. Сред цветовете на екстериора Ecotronic Grey за пазарите в Северна Америка използва метод за покритие с естествен бамбуков въглен.

Изцяло новият SANTA FE осигурява водещ в класа си товарен капацитет и голям ъгъл на отваряне на задната врата, който е чудесен за градския начин на живот и впечатлява при използване на открито, предлагайки много място за всичко – от спортно оборудване до екипировка за къмпинг.

Релаксиращата седалка на първия ред с опора за крака позволява на пътниците да се отпуснат в удобна позиция, а 6,6-инчовият сензорен дисплей за управление на климатика прави настройките на отоплението и охлаждането още по-интуитивни.

При варианта с шест места независимите седалки на втория ред с механично накланяне и подлакътници осигуряват удобно пътуване за пътниците отзад.

Актуализациите по въздуха (OTA) винаги поддържат системите на автомобила с най-новия софтуер чрез безжично актуализиране на ключовите контролери, без да е необходимо посещение в сервизен център на Hyundai.

Друга първа в класа функция е Digital Key 2 за отключване/стартиране на двигателя и дистанционно управление чрез смартфона на клиента, използвайки Near-field Communication (NFC), Bluetooth Low Energy (BLE) и Ultra-wideband (UWB) протоколи.

Функции и системи за безопасност

Изцяло новият SANTA FE е добре оборудван с много функции за безопасност и помощ при шофиране, които осигуряват комфортно, уверено изживяване в града и извън него.

Голямо разнообразие от двигатели, подходящи за градско шофиране и приключения на открито

В Европа изцяло новият SANTA FE ще се предлага с две опции за задвижване, включително същия 1,6-литров хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI HEV – 6AT) или бензинов 1,6-литров Plug-in хибрид с турбокомпресор (1.6T GDI PHEV – 6AT) с максимална мощност на двигателя от 160 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм.