Изцяло новият Hyundai KONA получава по-смел, по-динамичен, вдъхновен от електрическата мобилност дизайн с уникален стил за различните типове двигатели. При изграждането на гамата на новото поколение градски SUV, Hyundai започна с електрическата версия, за да внесе дизайнерско мислене, водено от технологията в цялата гама на KONA.

Hyundai Motor Company разкри вдъхновения от електрическата мобилност футуристичен дизайн на новото поколение на субкомпактния SUV KONA. Обновеният модел ще се предлага в четири разновидности, в това число напълно електрическа (EV), хибридна (HEV), с двигател с вътрешно горене (ДВГ) и спортна N Line с универсална архитектура за всички версии и уникален собствен стил за всяка от тях.

Обновената KONA притежава по-динамично присъствие на пътя и повече “жизнено пространство”

Изцяло новата KONA се превърна в по-голям, но все още насочен към града SUV с по-дързък стил, който придава по-динамично присъствие на пътя и ориентиран към водача интериор. За да осигури максимално пространство за пътниците, изцяло новият модел порасна до 4355 мм дължина, което е със 150 мм повече от предишното поколение, базирано на електрическата версия. Той също така спечели 25 мм ширина и 60 мм дължина на междуосието в сравнение с предходния модел, без да губи нищо от своята идентичност и емблематичен дизайн.

За разлика от повечето модели, които се предлагат с различни типове двигатели, KONA започна с дизайна на електрическата версия, който след това беше адаптиран за вариантите с двигател с вътрешно горене, хибридно захранване и N Line. Този нетрадиционен подход позволи на Hyundai да внесе технологично ориентирано дизайнерско мислене във всички версии на KONA. Въпреки споделената архитектура, електрическата версия, тези със захранване с ДВГ/хибрид и спортната N Line имат собствен отличителен футуристичен стил.

Изчистената, отличителна муцуна на изцяло новата KONA характеризира чистия обем на предната част, което допринася за плавната аеродинамична линия на модела. Изчистеният обем е подчертан от широките непрекъснати дневни светлини, които са изградени от пиксели при електрическата версия, която е първият модел на Hyundai с пикселизирани широки непрекъснати дневни светлини, които добавят нов акцент в открояващия се характер на EV. Използването на параметричните пиксели при KONA е продължение на отличителния елемент от дизайна на популярната гама електрически автомобили на Hyundai.

Новата KONA предлага няколко стилови вариации при различните варианти на задвижване. EV получава пикселни графични детайли върху всмукателната решетка и задната броня, вдъхновен от пикселите дизайн на 19-инчовите алуминиеви джанти, черни лайстни и опционални черни странични огледала и таван. ДВГ и HEV споделят дързък и солиден дизайн на бронята, кората под нея и черни протектори на арките на калниците. N Line може да се похвали с опционални черни странични огледала и таван, спойлер тип крило, по-агресивен дизайн отпред и отзад с броня във формата на крило, за да подчертаят по-ниската стойка, отличителни 19-инчови алуминиеви джанти, двоен ауспух и сребристи странични прагове.

 

Функционалност в унисон със стила на живот, с разположение ориентирано към водача и практично оборудване

Двата 12,3-инчови широки дисплеи и подвижният модул придават високотехнологично излъчване. Амбиентното осветление подобрява потребителското изживяване и комфорт. Превключвателят за скоростите с технология shift-by-wire, преместен от централната конзола зад волана, осигурява изчистено оформление и допълнително пространство за вещи в централния тунел.

Втория ред седалки без извивки подсилва естетиката на градския дизайн от 21-ви век на KONA. Пространството в купето предлага уникално изживяване с максимална функционалност, комфорт и удобство. Зад втория ред е максимално увеличеното товарно пространство.

Повече детайли за новата Hyundai KONA ще бъдат разкрити в следващите месеци. Спецификациите и снимките в този материал могат да се различават според нивото на обордуване, версията и пазара.